Jahodový koláč

05.03.2015 09:52

Suroviny:

Cesto:

  • 4 ks žĺtok
  • 4 PL práškový cukor
  • 4 PL polohrubá múka
  • 2 PL voda
  • 1 balíček kypriaci prášok do pečiva

Krém:

  • 250 g mäkký tvaroh
  • 100 ml kyslá pochúťková smotana
  • 125 g tuk na pečenie
  • 100 g práškový cukor
  • 1 PL citrónová kôra
  • 1 balíček želatína
  • 200 g jahody

Postup receptu:

  • 1.
    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom na hladkú hmotu, jemne prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Pridáme vodu.
  • 2.
    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 15 min pri teplote 150 stupňov. Vznikne nám tenký plát, ktorý necháme vychladnúť.
  • 3.
    Na krém vymiešame roztlačený tvaroh, kyslú smotanu, zmäknutý tuk a práškový cukor. Do krému vmiešame aj citrónovú kôru a trochu rozmixovných jahôd a rovnomerne ho natrieme na vychladnuté cesto.
  • 4.
    Pripravíme si želatínu podľa návodu, do ktorej primiešame polovice jahôd. Jahodovú želatínu nalejeme na tvarohový krém a uložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 2 h. Po stuhnutí opatrne nakrájame na kocky.