Jahodový koláč
05.03.2015 09:52
Suroviny:
Cesto:
- 4 ks žĺtok
- 4 PL práškový cukor
- 4 PL polohrubá múka
- 2 PL voda
- 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
Krém:
- 250 g mäkký tvaroh
- 100 ml kyslá pochúťková smotana
- 125 g tuk na pečenie
- 100 g práškový cukor
- 1 PL citrónová kôra
- 1 balíček želatína
- 200 g jahody
Postup receptu:
-
1.Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom na hladkú hmotu, jemne prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Pridáme vodu.
-
2.Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 15 min pri teplote 150 stupňov. Vznikne nám tenký plát, ktorý necháme vychladnúť.
-
3.Na krém vymiešame roztlačený tvaroh, kyslú smotanu, zmäknutý tuk a práškový cukor. Do krému vmiešame aj citrónovú kôru a trochu rozmixovných jahôd a rovnomerne ho natrieme na vychladnuté cesto.
-
4.Pripravíme si želatínu podľa návodu, do ktorej primiešame polovice jahôd. Jahodovú želatínu nalejeme na tvarohový krém a uložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 2 h. Po stuhnutí opatrne nakrájame na kocky.